Concertmeester rondt masterstudie af.

Camilla Genee, concertmeester van Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten, heeft op 19 mei haar Masterstudie viool bij het Koninklijk Conservatorium Den Haag met succes afgerond met een prachtig recital. Voor het programma gebruikte ze een zelfgeschreven verhaal, waarbij ze muziekstukken koos met passende sfeer, kleur en karakter.
Het recital begon met een stuk van Pärt, waarbij Camilla op de vleugel werd begeleid door pianiste Carmen Keijser. In het verhaal raakt een jonge vos zijn familie kwijt. De paniek en vertwijfeling zijn duidelijk in de muziek te horen, geaccentueerd met vlijmscherpe flageoletten van de viool. Vervolgens komt de vos in een drukke, onoverzichtelijke stad terecht. Met snelle muziek van Ravel, waarbij Camilla op de vleugel werd begeleid door Jelger Blanken, werd de chaos en het lawaai goed vertolkt. Uiteindelijk hervindt de vos tot zijn blijdschap zijn familie in het bos. De gekozen muziek, het tweede strijksextet van Brahms, werd onder vakkundige aanvoering van Camilla betoverend mooi gespeeld door de zes jonge strijkers. Het publiek luisterde ademloos. Het recital werd afgesloten met de Danse Espagnole van De Falla. De examencommissie sprak lovende woorden en waardeerde de uitvoering met een 8. Ze noemde Camilla een bijzonder musicus.
Kamerorkest Sinfonietta Voorschoten was bijna voltallig aanwezig en prijst zich gelukkig met een concertmeester als Camilla en hoopt dat zij nog lang blijft.